Knjigajmo Migajmo

Od Suri Cruise do Pippe Middleton

05.01.2012
Vsi pišejo

Tuji zvezdniki se v prostem času ne nastavljajo zgolj kameram in fotoaparatom, pač pa počnejo tudi kaj bolj koristnega. Mnogo se jih je, denimo, lotilo pisateljevanja.

  • Komaj petletna Suri Cruise, hčerka igralcev Toma Cruisa in Katie Holmes, ima pravo pisateljsko žilico in trenutno že piše prvo otroško knjigo, podkrbela pa bo tudi za ilustracije. Njena starša sta tako ponosna, da sta se odločila knjigo izdati takoj, ko bo končana. Zgodba naj bi govorila o deklici, ki živi v veliki hiši na Beverly Hillsu.
  • Pippa Middleton, sestra angleške vojvodinje Catherine, pa se je odločila, da napiše knjigo o organiziranju zabav. Knjiga za zdaj nima še niti delovnega naslova, vseeno pa ji pripisujejo velik uspeh. Strokovnjaki napovedujejo, da bo postala pravi hit, s katerim bi avtorica lahko zaslužila do milijon funtov.
  • Tudi 50 Cent piše. Povod za knjigo mu je dal kar njegov 14-letni sin, ki je bil v šoli pogosto priča nasilju. To je 36-letnega mišičnjaka navdih­nilo, da je začel pisati knjigo o huliganih. 50 Cent močno upa, da jo bodo učenci in dijaki prebrali ter dojeli, da je treba energijo usmeriti v šport, ne pa v nasilje.
Javna agencija za knjigo Republike Slovenije