Knjigajmo Migajmo

Simona Franko ima raje knjige kot sladkarije

16.02.2012
Kot otrok sem bila med redkimi (pravzaprav edini otrok, kar sem jih poznala), ki niso jedli sladkarij. Mama je vsem rekla, naj mali Simonci namesto sladkarij raje prinesejo knjigico. Moja knjižna zbirka je tako kar hitro rasla. Brala sem že pri treh letih in od takrat dalje je knjiga moja stalna spremljevalka.  Še vedno nosim branje s seboj kamorkoli grem, saj ni bolj kratkočasnega čakanja v vrstah, na letališčih ... kot s knjigo. Pred leti sem na zmenke s svojim sedanjim možem potovala na Japonsko in v Kalifornijo – kako hitro so minevale vožnje ob knjigah.  Kot  srednješolka sem pod odprtim učbenikom rada skrivala kakšno svojo knjigo – čim je bilo mogoče, sem se potopila vanjo.
Tudi otroke že od zgodnjega otroštva vzgajam v ljubitelje branja in nadvse sem srečna, ko vidim, da sedemletna letna Maya in desetletni Aiden skoraj nikoli ne zaspita, ne da bi kaj prebrala. Še vedno pa obožujeta večere, ko jima prebiram pravljice.
 
Torej: knjiga v vsako torbo, v vsak žep - in kadarkoli se pojavi priložnost, hop na branje. Včasih ne veš, kaj bi počel – knjiga ti bo kakovostno in zanimivo zapolnila čas.
Javna agencija za knjigo Republike Slovenije